Banja Herkulane

 70 €

Vikend u carskoj Banji Herkulane;

krstarenje brodom po Đerdapskoj klisuri

Termini u 2017. Godini: 23-24. septembar

 

  1. dan:Polazak u 6 h iz Novog Sada (ispred železničke stanice), a u 7.30 h iz Beograda (sa parkinga preko puta otvorenog tržnog centra – tzv. „buvljak”, ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe). Putovanje ka Rumuniji kroz impresivnu Đerdapsku klisuru.

Dolazak u Banju Herkulane (Băile Herculane). Banja Herkulane (Băile Herculane) smeštena je u Karpatima, u slikovitom kanjonu reke Černe (Cerna). Udaljena je oko 30 km od Đerdapske klisure. Banja Herkulane najpoznatija je i najstarija banja u Rumuniji i jedna od najstarijih banja sveta. Prema legendi, Herkules je ovde dobio još veću snagu i uspeo da pobedi hidru. Za lekovite vode ove banje znali su i Dačani i Rimljani. Banja Herkulane spominje se prvi put 153. godine nove ere, u vreme rimskog imperatora (i filozofa) Marka Aurelija, koji se odmarao i lečio u ovoj banji. Mnogo vekova kasnije, u XVIII veku, Banja je modernizovana i rekonstruisana u impresivnom arhitektonskom stilu austrijskog baroka. Mnoge krunisane glave Evrope boravile su od tada u Banji Herkulane: carica Marija Terezija, car Franc Jozef (Franja Josif) i njegova supruga Elizabeta-Sisi, srpski kralj Aleksandar Obrenović, rumunski kralj Karol I Hoencolern... Banja, inače, leži na nadmorskoj visini od oko 170 m i jedinstvena je po vazduhu bogatom negativnim jonima. Koncentracija negativnih jona od preko 2000 jona po cm3 (kao na nadmorskoj visini od 2000 m!) izrazito ublažuje negativne efekte stresa. Banja Herkulane poznata je, pre svega, po termalnim izvorima, za koje su Rimljani verovali da su čudotvorni. Postoji 19 mineralnih izvora slane termalne vode, od kojih se 9 koristi u terapeutske svrhe.

Smeštaj u hotel. Organizovano razgledanje Banje i njene interesantne arhitekture (karakteristični detalji jesu i bronzana statua Herkula iz 1847. godine, simbol Banje, i park sa stablom mamutske sekvoje). Slobodno vreme za kupanje u zatvorenom bazenu ili fizički oporavak u fitness-salonu. Noćenje.

  1. dan: Doručak. Napuštanje hotela. Odlazak autobusom do grada Oršova (Orşova), na ušću Černe                     u Dunav. Polazak na krstarenje brodom po Đerdapskoj klisuri: Trajanova tabla (Tabula Traiana; natpis uklesan u stenu 103. godine, povodom prosecanja puta u doba rimskog imperatora Trajana), skulptura dačkog kralja Decebala (skulptura, visoka 40 m, predstavlja najvišu skulpturu u steni                 u Evropi), manastir Mrakonja (zabeležen u dokumentima iz 1453. godine; razoren u vreme rusko-               -austrijsko-turskih ratova, a obnovljen 1968. godine); ušće reke Ješelnice (Ieşelniţa), Mali kazan,             zaliv Dubova, Veliki kazan, pećine Veterani i Ponikva (Ponicova)... Povratak brodom u Oršovu. Polazak autobusom za Srbiju. Povratak u Beograd, odnosno Novi Sad, u kasnim večernjim časovima.

CENA ARANŽMANA: 70 €

 

 

USLOVI PLAĆANJA: Cena je izražena u Eurima. Plaćanje se vrši u dinarima prema prodajnom kursu Banke Intesa na dan plaćanja.

UPLATA U CELOSTI: uplata kompletne cene aranžmana prilikom rezervacije. Agencija će prilikom uplate u celosti odobravati popust koji će za svaki konkretan period biti naknadno objavljen.

UPLATA DO POLASKA: 50% akontacija prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama svakog 15. u mesecu, tako da ceo iznos bude uplaćen minimum 14 dana pre početka korišćenja aranžmana

POPUSTI I DOPLATE:

- deca do 4 godine besplatno;

- deca do 4-12 godina ostvaruju popust 30 % od cene aranžmana;

- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi (dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem plaća 60 €);

- doplata za jednokrevetnu sobu 15 € za noć.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

-  prevoz udobnim turističkim autobusom (sa klima-uređajem te audio- i video-opremom);

-  smeštaj u hotelu "Diana"*** , dvokrevetne sobe; evropska kategorizacija hotela; smeštaj na bazi 1 noćenja s doručkom (švedski sto); tačan naziv hotela biće objavljen 15 dana pre polaska na put;

-  krstarenje brodom po Đerdapskoj klisuri;

-  usluge vodiča/pratioca agencije „Karpati“.

          

Cena aranžmana ne obuhvata osiguranje putnika.

Opis hotela:
Hotel "Diana"***
nalazi se nedaleko od centra novijeg dela banje Herkulane. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. U sastavu hotela su: restoran, saunu, bazen, đakuzi, fitnes centar... Napomene:
-CENA JE FORMIRANA NA BAZI 40 PUTNIKA.

-Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.

-Međunarodno putno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva Vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.

-Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava.

-Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.          -Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

- U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo da predmetni aranžman realizuje u saradnji sa drugom agencijom, koja ima isti, ili sličan program putovanja, uz poštovanje ispunjenosti osnovnih elemenata programa, realizujući na taj način ceo program putovanja ili samo neke elemente programa (prevoz, izlete, ili drugo), ili da otkaže putovanje najmanje 5 dana pre polaska.

      -Uz sve objavljene programe važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora putovanja Karpati D.O.O Novi Sad, Braće Ribnikar 48, licenca OTP br 426/2010.

-U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0084/2017 od 25.01.2017.god., polisa osiguranja broj 300056050 od 25.01.2017. godine akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad” u visini 300.000. € kojom se za slučaj A) insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju:

1 .troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potraživanja uplaćenih sredstava putnika po osnovu ugovora o turističkom putovanju, koje organizator putovanja nije realizovao

3.potraživanja uplaćenih sredstava putnika u slučaju otkaza putovanja od strane putnika, u skladusa opštim uslovima putovanja.

  1. potraživanja razlike između uplaćenih sredstava po osnovu ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih programom putovanja i za slučaj B) naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja 1. za potraživanje uplaćenih sredstava putnika po osnovu ugovora o turističkom putovanju koje organizator putovanja nije realizovao i 2. za potraživanje razlike između uplaćenih sredstava po osnovu ugovora o turističkom putovanju i sredstava sniženih srazmerno neizvršenju ili nepotpunom izvršenju usluga obuhvaćenih programom putovanja. Period pokrića garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do završetka turističkog putovanja, odnosno do povratka putnika na ugovoreno odredište.

Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mai: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

                                                                                     Turistička agencija Hedonic travel, posrednik u prodaji-subagent

 

Cenovnik br 1. Od 27.02.2017.

 

« Октобар 2017 »
Пон Уто Сре Чет Пет Суб Нед
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

BIR DDO - BEOGRAD
HEDONIC TRAVEL - BEOGRAD
Sarajevska 22 | 11000 Beograd

TEL:      + 381 11 366 44 55
MOB:   + 381 60 366 00 96
FAX:     + 381 11 366 00 22
E-mail: info@hedonictravel.com

Radno vreme:
ponedeljak - petak: 09 - 20h
subota: 09-17h

ams

uniqa

kartice

 Plaćanje na rate bez kamate

intesa kursna lista

 

© 2016 HedonicTravel - All Rights Reserved.

Search